top of page

Optimaliseer de naleving van wet- en regelgeving met efficiënte AO/IC-controles in jouw zorgorganisatie.

Elke zorgorganisatie erkent het belang van adequaat toezicht op de AO/IC. Desondanks blijft het een uitdaging om interne beleidsregels en wet- en regelgeving correct na te leven. Handmatige controles en steekproeven kunnen leiden tot fouten en tijdverlies. Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om de AO/IC als een continu proces te zien

Op deze pagina vertellen we je graag meer over:

Hibis: de oplossing voor AO/IC-controleproblemen

Hibis geeft dagelijks integraal inzicht in de AO/IC controle met een gebruiksvriendelijk rapport in een Power BI omgeving. Het datamodel is flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast aan de veranderende behoeften van de organisatie. Het biedt de mogelijkheid om informatie te filteren op locatie, financiering, periode en meer en rapporteert eenvoudig over afwijkingen en trends. Hierdoor bespaar je tijd en verhoog je de productiviteit, terwijl je altijd up-to-date blijft dankzij dagelijks ververste overzicht in de BI. Hibis biedt de ideale oplossing om de kwaliteit van de zorg en financiële rechtmatigheid van declaraties te verbeteren. Ervaar de flexibiliteit, productiviteit en betrouwbaarheid van Hibis en til jullie AO/IC controle naar een hoger niveau. 

Wij bieden een dagelijks bijgewerkt, dynamisch Power BI rapport, toegankelijk met slechts een klik via je eigen e-mailaccount. Dit biedt u een naadloze en voortdurende blik op de volledige situatie, waardoor de transitie naar Horizontaal Toezicht moeiteloos wordt. We zorgen ervoor dat u elke dag volledig geïnformeerd bent!

FLowchart zorgplan

De AO/IC-aanpak van Hibis: een diepgaande analyse

De AO/IC-aanpak van Hibis is gebaseerd op het feit dat de financiële rechtmatigheid, kwaliteit van zorg en de volledigheid van de dossiervorming onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarom biedt Hibis een diepgaande analyse van deze aspecten met behulp van hun geavanceerde AO/IC-module in Power BI. Maar hoe pakt Hibis dit aan?

1. Inventarisatie

Buiten de vereiste AOIC-eisen, identificeren we samen met de organisatie relevante controlepunten zoals bijvoorbeeld PNIL-medewerkers die ziekte-uren noteren, ongefiatteerde hoge facturen, en dubbele roostering. Het toevoegen van nieuwe controlepunten en -eisen is eenvoudig en snel gedaan.

3. Visualisatie & interpretatie

De resultaten van de integrale controle worden dagelijks gepubliceerd in uitgebreide en toch gebruiksvriendelijke rapportages in een Power BI omgeving. Dit verhoogt de transparantie en controleerbaarheid van het AO/IC-proces en verbetert de kwaliteit van zorg en financiële rechtmatigheid van declaraties.

2. Data analyse

Dankzij onze geavanceerde data-analyse controleren we iedere productieregel volgens een gestructureerde set van eisen. Hierdoor wordt het AO/IC-proces efficiënter en nauwkeuriger, waardoor de focus van de interne controles verlegd kan worden naar bijvoorbeeld de inhoud en de kwaliteit van de zorgplannen.

4. Real-time inzicht

Onze systemen bieden dagelijks een up-to-date overzicht van het AO/IC-proces, zodat er preventief gestuurd kan worden, en afwijkingen tijdig gesignaleerd en gecorrigeerd. Dit verbetert de kwaliteit van zorg en financiële rechtmatigheid van declaraties en verhoogt de transparantie en controleerbaarheid van het proces.

Rechtmatigheid van controle: wat is de basis?

De modulaire inrichting en controlemethodiek die wordt gehanteerd maakt het mogelijk om onjuistheden en signaleringen in te richten voor verschillende bronsystemen in één overzicht. Zo kunnen zowel de zorgproductie, cliënten, de financiële journaalposten, roosters en dienstverbanden bijvoorbeeld als basis dienen voor de controles.

 

Hibis biedt hiervoor een geavanceerde AO/IC-module in Power BI (Hibis Horizon), die de zorgaanbieder inzicht geeft in deze aspecten. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en gegevensanalyse om mogelijke fouten te detecteren en biedt real-time rapportage en waarschuwingen, wat zorgt voor een effectiever en efficiënter zorgproces en uiteindelijk betere zorg voor patiënten.

 

De Hibis Horizon is eenvoudig te benaderen met het eigen e-mailadres van de organisatie, en op basis van de autorisatie ziet iedereen enkel de controles en informatie die voor hen relevant is. Denk hierbij aan kostenplaats en functie- autorisatie. De standaardcontroles die in de module aan de hand van wettelijke eisen zijn ingericht zijn:

Financiële rechtmatigheid

Kwaliteit van de zorg

Algehele dossiervorming

 • Integrale controle op levering buiten bandbreedte​

 • Aansluiting tussen de interne zorgregistratie en productie​

 • Aantoonbaarheid feitelijke levering​

 • Rechtmatigheid van indicaties​

 • Integrale controle op afwezigheidsdagen WLZ

 • ​Zorgplan analyse​

 • Rapportage analyse​

 • Bewaking van het evaluatieproces​

 • Aanwezigheid van zorg-overeenkomsten​

 • Analyse op overige profielvragenlijsten (risico-inventarisatie, MIC, etc.)​

 • Analyse op WZD

 • Naam - adres - woonplaats

 • Identificatieplicht

 • Verificatie Burgerservicenummers

 • Controle op verzekering

 • Controle op locatie

 • Controle op medewerker relaties

Hibis' AO/IC-module in Power BI: een kijkje in de interface

Met de AO/IC-module in de Power BI-omgeving krijg je een visueel overzicht van de resultaten van de controle. De interface is gebruiksvriendelijk en biedt inzicht in de gegevens van zorgverleners, cliënten en gedeclareerde zorgkosten. Ontdek zelf hoe deze interface bij jullie in de organisatie het AO/IC-proces kan verbeteren en bekijk onderstaand voorbeeld.

Met de Hibis-software en de AO/IC-module in de Power BI-omgeving krijgt u een visueel overzicht van de resultaten van de controle. De interface is gebruiksvriendelijk en biedt inzicht in de gegevens van zorgverleners, cliënten en gedeclareerde zorgkosten. Door het toepassen van filters kunt u gerichter zoeken naar informatie en rapporten genereren om afwijkingen te signaleren en verbetermaatregelen te monitoren. Ontdek zelf hoe deze interface uw AO/IC-proces kan verbeteren en bekijk onderstaand voorbeeld.

Bel of mail ons!

Fellenoord 200
5611 ZC Eindhoven

Neem direct contact op

Bedankt voor jouw bericht!

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

bottom of page